Mike Hendriks

Mike Hendriks is onze enthousiaste intermediair voor de regio Nijmegen en Noord-Limburg. Het bijzondere is dat Mike daarnaast zelf ook nog werkt in de zorg. Hij werkt namelijk parttime voor een grote instelling met ernstig verstandelijk beperkte cliënten in Arnhem. Daar heeft hij het super naar zijn zin!  

Grote voordeel
Wat is volgens Mike het grote voordeel van deze bijzondere combinatie? “Ik weet precies waar een zzp*er in de zorg het over heeft; wat er speelt in ons vak. Wat voor problemen en uitdagingen je bijvoorbeeld kunt tegenkomen op de werkvloer. Ik ken het vakgebied en de sfeer ook van de andere kant: ik ben zelf immers ook nog steeds werkzaam in de zorg”, aldus Mike. 

Leuker en makkelijker
“Over het algemeen weet ik ook precies wat je bij een bepaalde opdrachtgever kunt verwachten”, aldus Mike. Lachend: “Dat maakt het vinden van een passende opdracht nu eenmaal een stuk leuker en makkelijker.” 

Er toe doen
Het mooiste van zijn vak op de werkvloer in de zorg vindt Mike om te zien dat zijn cliënten plezier hebben en er toe doen. “Ik word er blij van als cliënten een lach op hun gezicht krijgen. Want daar doe je het tenslotte voor.” 

Enthousiasme 
In zijn rol als intermediair vindt hij het superleuk als zzp*ers hem nog even enthousiast komen vertellen hoe goed het met ze gaat. “Dat ze het zo naar hun zin hebben bij hun opdrachtgevers en met hun collega’s. En dat ze zo op hun plek zijn in die functie, bij die afdeling of bij die ene opdrachtgever. Daarvoor doe ik dit vak als intermediair; die hele goede match vinden!”

Waardevol
Mike ziet het vak als zzp*er in de zorg als heel waardevol. “Ondanks de hoge werkdruk zijn het – naast de gewone goede dagelijkse zorg voor je cliënten – vooral de kleine dingen die het hem doen. Even die persoonlijke aandacht geven, ook al is het erg druk. Gewoon even aan iemand vragen hoe het gaat. Aan je client of aan je collega. Dat maakt je werk zoveel fijner. We weten allemaal dat de goede zorg voor de cliënten valt of staat met de medewerkers.” 

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht