Ook direct een leuke opdracht?

Maak kennis met Hamza

In deze editie geven we het woord aan Hamza Öner. Deze zzp-collega heeft een opvallende carrièreswitch gemaakt: van bewegingsagoog in een jeugdgevangenis naar integraal begeleider van meervoudig gehandicapten in een grote instelling in Arnhem.

Hamza werkt nog maar heel kort voor Bekwamer in Zorg: sinds begin augustus. “Voorheen werkte ik als bewegingsagoog in een jeugdgevangenis. Vanwege de coronapandemie werd het nauw samenwerken met gedetineerden lastig. We konden opeens weinig meer samen met hen doen. Vanwege bezuinigingen werd mijn contract niet verlengd.”

Iets betekenen voor anderen
Thuis zitten was niets voor Hamza, dus ging hij meteen op zoek naar iets anders. “Via een vriend ging ik als uitzendkracht aan de slag in de zorg. Want ik wil nog steeds graag iets betekenen voor anderen. Zo ben ik in de zorg gerold. Via een advertentie kwam ik uiteindelijk terecht bij Bekwamer in Zorg.”

Onderdeel van een leuk team
Dat bleek al snel een goede zet. “Voor mij is werken via Bekwamer in Zorg veel fijner dan toen ik nog als uitzendkracht werkte. Toen deed ik hier en daar wat diensten, en zat ik steeds in verschillende teams. Nu, bij deze organisatie, ben ik echt vast onderdeel van een leuk team”, aldus Hamza.

Vooruit plannen en zekerheid
Hamza is ook heel blij met de vele diensten die nu voor hem al ingepland staan. “Ik houd van vooruit plannen en zekerheid. Daarom vind ik het fijn dat mijn diensten nu al tot eind november staan ingepland. Dan weet ik waar ik aan toe ben: wanneer ik moet werken én wanneer ik vrij ben.”

Het mooiste van zijn vak
Wat Hamza het mooiste vindt van zijn nieuwe vak? “Het omgaan met heel veel verschillende mensen. Dat ik echt iets voor hen kan betekenen voor onze meervoudig geestelijk gehandicapte cliënten, door hen in hun dagelijks leven te begeleiden.” Lachend: “Soms ben ik een soort vader en moeder tegelijk.”

Ben of ken je een collega die ook graag als zzp’er in de zorg aan de slag wil? We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Voor diverse leuke opdrachtgevers, voor verschillende functies en op alle niveaus! Nieuwsgierig? Neem dan contact op!

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht