Ook direct een leuke opdracht?

Lian Lunes

Deze keer zetten we graag onze zzp*er Lian Lunes in het zonnetje. Na meer dan 32 jaar in de zorg heeft Lian nog steeds veel plezier in haar vak. Lian werkt momenteel als verpleegkundige Woonzorg bij een particulier in Amstelveen. “Ik werk nu veel met terminale cliënten. Dat is voor mij een uitdaging, en ik steek er ook als mens veel van op. Zoals respect voor deze cliënten en hun familie. Ook de vrijheid die je hebt als zelfstandige vind ik fijn: omdat ik nu zelf mijn diensten en cliënten kan bepalen.” 

Tevreden mensen
Wat spreekt haar het meeste aan als zelfstandige in de zorg? Lian: “Ik heb nu alle tijd voor de mensen. Bij de instellingen waar ik in loondienst heb gewerkt, was het altijd zo hectisch. Zo gehaast. Een hoge werkdruk, met veel administratie. En voor mij het belangrijkste minpunt: er was geen tijd voor de méns. Dat gaf me geen prettig gevoel. Als ik nu na mijn dienst de deur achter me dicht trek, weet ik dat ik een tevreden mens achterlaat. Daar doe ik het voor.” 

Niet over één nacht ijs
Lian ging niet over één nacht ijs. Via een collega hoorde ze enthousiaste verhalen over het werken via Bekwamer. Daarom maakte ze nieuwsgierig een kennismakingsafspraak met Frans Bon. “Dat was een leuk, uitgebreid gesprek. Ik kan overigens nog steeds bij hem terecht als ik vragen heb of hulp nodig heb. Dat vind ik heel prettig.” 

Verder als zelfstandige
In eerste instantie werkte ze als zelfstandige naast haar toenmalige baan. Maar al snel besefte ze: “Werken als zzp*er doet me goed!” Lian nam dan ook ontslag, en ging via Bekwamer als zelfstandige aan de slag. 

Goed contact met collega’s
Mis Lian het contact met haar collega’s nu ze vaak in haar eentje werkt? “Soms wel. Maar ik heb veel contact met collega zzp*ers. We helpen elkaar en geven elkaar advies. We moeten er gewoon zijn voor elkaar: en dat doen we ook!”

Bijscholen moet!
Lian is een groot voorstander van veel bijscholing. “Ik wil me graag verder ontplooien in de zorg. De mensen tegemoet kunnen komen. Dat geeft me rust en tevredenheid. Ook dankzij de sturing die ik dan kan geven aan de benodigde zorg. Daarnaast moet je gewoon bijblijven in je vak. Die nieuwe kennis en bevoegdheden zijn nu eenmaal nodig in ons vak!”

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht