man die zijn hand opsteekt

Ook direct een leuke opdracht?

Nieuwsbrief november 2022

Beste bekwamers,

Ook deze keer in de nieuwsbrief weer een interview van een enthousiaste ZZP*er die zijn draai gevonden heeft via Bekwamer. Scholing komt weer aan bod, niet alleen de BHV-cursus maar ook ontwikkelingen over ‘bevoegd’ en ‘bekwaam’ waar plannen voor zijn om de volgorde te veranderen.

Wij hopen dat je via deze nieuwsbrief Bekwamer blijft.

Met vriendelijke groet,
Frans Bon

Frans Bon

Maak kennis met Hamza

Hamza

In deze editie geven we het woord aan Hamza Öner. Deze zzp-collega heeft een opvallende carrièreswitch gemaakt: van bewegingsagoog in een jeugdgevangenis naar integraal begeleider van meervoudig gehandicapten in een grote instelling in Arnhem.

Hamza werkt nog maar heel kort voor Bekwamer in Zorg: sinds begin augustus. “Voorheen werkte ik als bewegingsagoog in een jeugdgevangenis. Vanwege de coronapandemie werd het nauw samenwerken met gedetineerden lastig. We konden opeens weinig meer samen met hen doen. Vanwege bezuinigingen werd mijn contract niet verlengd.”

Iets betekenen voor anderen
Thuis zitten was niets voor Hamza, dus ging hij meteen op zoek naar iets anders. “Via een vriend ging ik als uitzendkracht aan de slag in de zorg. Want ik wil nog steeds graag iets betekenen voor anderen. Zo ben ik in de zorg gerold. Via een advertentie kwam ik uiteindelijk terecht bij Bekwamer in Zorg.”

Onderdeel van een leuk team
Dat bleek al snel een goede zet. “Voor mij is werken via Bekwamer in Zorg veel fijner dan toen ik nog als uitzendkracht werkte. Toen deed ik hier en daar wat diensten, en zat ik steeds in verschillende teams. Nu, bij deze organisatie, ben ik echt vast onderdeel van een leuk team”, aldus Hamza.

Vooruit plannen en zekerheid
Hamza is ook heel blij met de vele diensten die nu voor hem al ingepland staan. “Ik houd van vooruit plannen en zekerheid. Daarom vind ik het fijn dat mijn diensten nu al tot eind november staan ingepland. Dan weet ik waar ik aan toe ben: wanneer ik moet werken én wanneer ik vrij ben.”

Het mooiste van zijn vak
Wat Hamza het mooiste vindt van zijn nieuwe vak? “Het omgaan met heel veel verschillende mensen. Dat ik echt iets voor hen kan betekenen voor onze meervoudig geestelijk gehandicapte cliënten, door hen in hun dagelijks leven te begeleiden.” Lachend: “Soms ben ik een soort vader en moeder tegelijk.”

Ben of ken je een collega die ook graag als zzp’er in de zorg aan de slag wil? We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s. Voor diverse leuke opdrachtgevers, voor verschillende functies en op alle niveaus! Nieuwsgierig? Kijk op www.bekwamer.nl.

BHV-cursus (volledig online)

Wegens een groot succes bieden wij de BHV-cursus nogmaals aan. Wij hebben leuke en aanmoedigende reacties gekregen over het makkelijk thuis volgen van deze cursus online.  Dus wil jij dit jaar nog je BHV-certificaat halen of verlengen? Dan is dit je kans.

Met een BHV-certificaat ben je in de zorg nog ‘aantrekkelijker’ als zelfstandige voor opdrachtgevers. Het online basisprogramma van BHV-Care is heel toegankelijk, want het is het eerste programma dat je volledig in je eigen tijd kunt volgen op je smartphone, tablet of computer. De heldere video’s en teksten zorgen ervoor dat je alle BHV-informatie krijgt. Als je slaagt voor de toetsen ontvang je meteen het erkende digitale certificaat, geldig voor 1 jaar. Na een jaar verleng je het certificaat via een herhalingscursus.

Het programma bestaat uit de cursussen Levensreddende Eerste Handelingen (LEH) en Brandveiligheid en Evacuatie. Je leert stap voor stap hoe je in een noodsituatie mensen in veiligheid brengt. De totale duur is 3 ½ uur.
Voor Coöperatie leden is er een korting van 10% je betaalt €46,85 i.p.v. €52,05.

Wil jij snel in eigen tijd je BHV-certificaat halen, klik dan op deze link: BHV-cursus.

Bevoegd en bekwaam wordt bekwaam is bevoegd

In zijn nieuwste artikel schrijft Lex Tabak van zzp-er in de zorg over bevoegd en bekwaam.

Deze afspraken veranderen door de tekorten op de arbeidsmarkt. Je hebt straks geen diploma meer nodig om een handeling uit te mogen voeren. De koppeling tussen een diploma en bevoegd en bekwaam wordt losgelaten voor de VVT sector. Voor zorgmedewerkers in een dienstverband verandert van bevoegd en bekwaam naar bekwaam is bevoegd.

Is bekwaam zijn straks voldoende?

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht