Ook direct een leuke opdracht?

Nieuwsbrief januari 2023

Beste bekwamers,

De 1e nieuwsbrief van dit jaar en direct met twee leuke nieuwtjes die we graag met jullie delen. Aan het einde van het jaar 2022 hebben we er hard aan gewerkt om in 2023 nog beter uit te pakken als zzp-bemiddelaar.

Om jullie als Bekwamers in de markt onderscheidend neer te blijven zetten in de markt, zijn de speerpunten voor dit jaar niet voor niets: professionaliteitverantwoordelijkheid en 
kwaliteit. Lees nu de aanzet door Lex Tabak om jullie goed te informeren over de wettelijke spelregels. Je bent natuurlijk als ondernemer verantwoordelijk om goed bij te blijven in je vak! Veel werkplezier.

Met vriendelijke groet,
Frans Bon

Frans Bon

Professionaliteit in de zorg: ken de wettelijke spelregels!

Lex Tabak

In deze editie geven we graag het woord aan Lex Tabak, oprichter van ZZP-er in de zorg. Hij zet zich al jarenlang volop in voor de belangen van zzp-ers in de zorg. “In de afgelopen 5-10 jaar is de zzp-er het alternatief geworden voor een vast dienstverband in de zorg. Maar voor zzp-ers gelden hele andere wettelijke spelregels dan voor zorgverleners in loondienst. Dat wordt helaas vaak onderschat, ook al is dat een belangrijk onderdeel van je professionaliteit als ondernemer.”

Belangrijke wet- en regelgeving in de zorg
De Wkkgz uit 2016 schrijft bijvoorbeeld voor dat zzp-ers aan allerlei wet- en regelgeving moeten voldoen, omdat zij worden gezien als zorgaanbieder. Natuurlijk geldt ook nog de meldplicht bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) sinds 1 januari 2022. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je staat ingeschreven bij het Zorgaanbiedersportaal.


1-persoons zorgorganisatie
Lex Tabak: “Daar komt allemaal best veel bij kijken. Want zorgverleners worden nu gezien als zorgaanbieders: een 1-persoons zorgorganisatie. Zij moeten dan ook aan extra verplichtingen voldoen. Heel belangrijk is ook of je wel als zelfstandig ondernemer wordt gezien door de Belastingdienst. Loop je bijvoorbeeld wel ondernemersrisico’s wat betreft werk en inkomen?”

Onderschatting van wettelijke spelregels in de zorg
“Deze wettelijke spelregels worden vaak onderschat, met allerlei fiscale of financiële problemen als gevolg. Daarom benadrukken wij altijd om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe overheidsmaatregelen en andere belangrijke ontwikkelingen in de zorg. Via onze website kun je je bijvoorbeeld aanmelden voor onze gratis nieuwsbrief.”

Duurzaam inzetbaar blijven
“We willen tenslotte allemaal dat alle zorgmedewerkers duurzaam inzetbaar blijven. Dat zzp-ers zelf kunnen kiezen waar en wanneer ze willen werken, en natuurlijk voldoende inkomsten hebben. Daarom willen we zzp-ers in de zorg ook helpen om hun fiscale status veilig te stellen, en een goede zorgaanbieder te zijn. Dit doen we door het geven van informatie, educatie en zzp-ers helpen te voldoen aan wet- en regelgeving.”

Blijf bij in je vak én als ondernemer
Lex Bakker zijn advies: “Zorg dat je goed voorbereid bent als je als zzp-er in de zorg van start gaat. Aan welke voorwaarden moet je voldoen? Wat moet je allemaal goed regelen? En zorg dat je altijd goed bijblijft in je vak én als ondernemer”.

Oproep onderzoek: Heb jij als zzp-er in de zorg vertrouwen in je toekomst?
Een aantal zzp-ers in de zorg maken zich zorgen vanwege de nieuwe overheidsmaatregelen en andere ontwikkelingen in de zorg. Daarom is ZZP-erindezorg.nl een uitgebreid onderzoek gestart. Heb jij als zzp-er vertrouwen in je toekomst of juist niet? Doe ook mee aan het onderzoek! Het kost je slechts 3 minuten. Start hier.

Trots op de update van onze website!

Onze website heeft een update gehad. Bekwamer.nl geeft nu nog betere informatie én een beter beeld waarvoor wij staan. Professionaliteit, kwaliteit, inclusiviteit en natuurlijk leuke enthousiaste zzp-ers en opdrachtgevers in de zorg! En daar zijn we heel trots op.

In mijnbekwamer kun je nog steeds heel makkelijk je agenda bijhouden, je uren registreren en factureren. Hier vind je ook alle belangrijke informatie over onze werkwijze, zoals de uitbetaling van je facturen. En natuurlijk alle beschikbare opdrachten op jouw niveau! Nieuwsgierig? 

Opening nieuw kantoor

In verband met de flink groei die we hebben doorgemaakt vorig jaar, nodigen wij je van harte uit voor de opening van ons nieuwe kantoor op de Simon Stevingweg 27 in Arnhem. 

Datum: 9 februari 2023
Tijd: 15:00 – 18:00 uur

Vind je het leuk om een introducee mee te nemen? Of ken je een zorgtopper die je graag aan ons wilt voorstellen? Jullie zijn van harte welkom.

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht