Ook direct een leuke opdracht?

Nieuwsbrief 26 april 2022

Beste bekwamers,

Vandaag, de dag voor Koningsdag, maken wij je attent op belangrijke informatie over het zorgaanbiedersportaal. Ook stellen we onze nieuwe collega Sharon Streete aan je voor.

Daarnaast is het kantoor in Leiden een feit, daar wordt nu ook hard gewerkt om in deze regio jullie als ZZP*ers en de opdrachtgevers persoonlijke support en service te geven.

Ik wens je alvast veel plezier morgen als je aan het werk bent of als je op de rommelmarkt loopt op je vrije dag, en voor nu veel leesplezier! 😉

Met vriendelijke groet,
Frans Bon

Maak kennis met Sharon

In deze editie zetten we een bijzondere collega in het zonnetje. Zij heeft zich – in 2015 – als één van de allereerste bij Bekwamer ingeschreven!

Sharon Streete werkt al 38 jaar in de zorg en heeft het nog steeds naar haar zin. De van oorsprong Jamaicaanse heeft een mooie ontwikkeling doorgemaakt binnen de gezondheidszorg in Nederland: van diverse Helpenden tot Verpleegkundige, als praktijkopleider én als coach.

Steun en toeverlaat regio Zuid-Holland
Momenteel werkt Sharon met veel plezier bij diverse zorginstellingen in Leiden en Noordwijk. Sinds 2 maanden is Sharon ook onze steun en toeverlaat voor de regio Zuid-Holland. Op ons kantoor in Leiden screent ze kandidaten voor Bekwamer, en voert intakegesprekken met nieuwe zzp’ers. Daarnaast is ze vertrouwenspersoon voor Bekwamer.

KVK logo

Wet toetreding zorgaanbieders

Wet toetreding zorgaanbieders

In onze vorige nieuwsbrief vertelden wij jullie meer over de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (WTZA) die per 1 januari 2022 is ingegaan. Het is belangrijk dat je de onderstaande acties voor 1 juli uitvoert.

De WTZA is een meldplicht om geregistreerd te staan in het zorgaanbiedersportaal. Als je met de juiste SBI-code staat ingeschreven bij de KVK staan je gegevens automatisch in het register. Dit kan je checken via deze website.

Sta je in het zorgaanbiedersportaal?
Zorg er dan voor dat je aan alle voorwaarden voor zelfstandig ondernemerschap van de belastingdienst voldoet en je de vakscholing bijhoudt.

Sta je nog niet in het zorgaanbiedersportaal?
Ga naar de website van de Kamer van Koophandel, en log in met je DigiD. Check bij je bedrijfsgegevens of je voor de juiste branche-activiteiten staat ingeschreven. Het gaat om de SBI-codes voor gezondheidszorg die beginnen met de nummers 86, 87 en 88.

Heb je geen nummer wat begint met 86, 87 of 88? Dan is je inschrijving niet passend bij het werk wat je nu doet.

Maak dit via de volgende 3 stappen in orde:

1. Pas je inschrijving bij de KvK aan, zodat ook het zorgaanbiedersportaal herkent dat jij als zzp*ers in zorg actief bent. En ook nu geldt weer dat je aan de voorwaarden voor zelfstandig ondernemerschap voldoet. Het duurt één of twee dagen voor de KvK je verandering heeft verwerkt.

2. LET OP: Je kunt je nu gaan aanmelden in het zorgaanbiedersportaal. Om in het zorgaanbiedersportaal te komen heb je E-herkenning nodig. Om E-herkenning aan te vragen volg je de stappen die staan beschreven op deze website. Je hebt aan de meest eenvoudige E-herkenning voldoende.

3. Zijn de SBI-codes verwerkt bij de KvK en heb je E-herkenning om bij zorgaanbiedersportaal.nl in te loggen? Eenmaal ingelogd, vul dan de vragenlijst in om je aan te melden, doe dit wel voor 1 juli.

Heb je vragen of opmerkingen?
Neem dan gerust contact met ons op via info@bekwamer.nl of 06 1367 58 79.

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht