Ook direct een leuke opdracht?

Interview met ZZP*er Margaretha Nieuwenhuis

Margaretha Nieuwenhuis maakte een opvallende carrièreswitch: van accountmanager bij een groot mediabedrijf naar zzp-er in de zorg! Ze wou meer betrokken zijn bij de maatschappij, en de zorg en psychologie hebben haar altijd al getrokken. Daarom gooide ze vier jaar geleden het roer definitief om.

Enthousiast volgde Margaretha de opleiding tot Helpende Plus en haalde daarna haar diploma IG. En: in december dit jaar is ze ook klaar met haar opleiding tot verpleegkundige! In eerste instantie werkte ze naast haar zorgopleiding parttime als zzp-er via Bekwamer in Zorg. Sinds twee jaar werkt ze fulltime met veel plezier – via ons – als zzp-er bij een grote zorgorganisatie in de Bollenstreek.

Samen van betekenis zijn

Samen met haar collega’s biedt ze een volledig totaalpakket aan thuiszorg voor hun cliënten. Deze eerstelijns zorg heeft ze helemaal opgezet samen met haar collega’s. “Ons werk is altijd uitdagend. We hebben hele verschillende cliënten, met mooie en soms heftige verhalen. Dankzij onze thuiszorg kunnen we voor hen veel betekenen. Hulp bij de dagelijkse verzorging, een praatje maken, contact onderhouden met artsen en familie of extra disciplines inzetten zoals thuishulp.”

Verder kijken

“Ik probeer ook altijd verder te kijken wat iemand nodig heeft. Want het is zo kwetsbaar als je opeens hulpbehoevend bent en dus afhankelijk bent van anderen. Of je nou op leeftijd bent of dat je als jongere opeens hulpbehoevend bent na een dwarslaesie of een nare ziekte bijvoorbeeld.”

De menselijke touch

“Onze cliënten hadden tenslotte ook hun eigen leven voordat ze onze hulp nodig hadden. Wat voor leven leidden ze toen? En wat voor leven hadden ze ooit voor zichzelf voor ogen? Dat vraagt om respect, om inzicht én mensenkennis. Je kunt dan wel bevoegd zijn als zorgverlener, maar ons werk draait vooral om de menselijke touch: dat je je verdiept in de mens achter de hulpvraag. Ook al heb je heel veel verschillende cliënten op een dag.”

Fijn team

Margaretha is blij met haar team. “We zijn allemaal experts op onze eigen manier en we kunnen daarom samen goed sparren. Lachend: “En soms moet je even pittig zijn, ook naar andere instanties. In het belang van onze cliënten, want anders gebeuren dingen soms niet. Maar samen doen we elke dag onze uiterste best voor onze cliënten.”

Selecteer je regio:

Regio's: Zuid-Holland/Noord-Holland Regio's: Gelderland/Brabant/Utrecht