Als zelfstandig zorgprofessional ben je gewend aan de vrijheid en flexibiliteit die het ondernemerschap met zich meebrengt. Toch brengt het ook risico’s met zich mee, met name op het gebied van inkomenszekerheid bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is daarom geen overbodige luxe, maar eerder een essentieel instrument om jouw financiële toekomst te beschermen.
AOV op basis van ‘crowdsurance’
Crowdsurance is een vorm van verzekering waarbij een groep mensen, of “crowd”, zich verenigt om elkaars risico’s te delen. Het concept lijkt op dat van traditionele verzekeringen, maar het verschil zit in de organisatiestructuur. Bij crowdsurance ontstaat er een gemeenschap van deelnemers die gezamenlijk bijdragen aan een fonds om elkaars financiële risico’s te dekken.
In plaats van premies te betalen aan een verzekeringsmaatschappij, betaal je bij crowdsurance de premies rechtstreeks aan de gemeenschap. Wanneer een lid van de groep een claim indient, wordt deze uit het gezamenlijke fonds vergoed.
Het idee achter crowdsurance is dat het de transparantie vergroot, kosten kan verlagen en de betrokkenheid van deelnemers kan bevorderen.
Investering in je toekomst
Hoewel de premie voor een AOV een extra kostenpost lijkt, moet je het zien als een investering in je toekomst. Het beschermt niet alleen jouw financiën, maar ook je levensstijl en gemoedsrust. Bovendien kun je de premie vaak aftrekken van de belastingen, waardoor het financiële plaatje gunstiger wordt.
AOV tot aan je pensioen
In tegenstelling tot de traditionele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), die doorgaans een dekking biedt tot maximaal twee jaar, hebben we ontdekt dat er nu innovatieve crowdsurance-opties beschikbaar zijn. Via twee crowdsurance-partijen kun je niet alleen kortetermijnrisico’s afdekken, maar zelfs voor de lange termijn, tot aan je pensioen.
Deze benadering wijkt af van de gangbare praktijk en opent nieuwe mogelijkheden voor zelfstandigen om zich uitgebreider en flexibeler te beschermen tegen arbeidsongeschiktheid gedurende hun gehele professionele carrière. Het biedt een waardevolle optie voor diegenen die streven naar een langdurige, zekere financiële bescherming in het dynamische landschap van zelfstandig ondernemerschap.
Conclusie
Als zelfstandig zorgprofessional is het afsluiten van een AOV niet alleen verstandig, maar zelfs noodzakelijk. Het biedt financiële stabiliteit op momenten dat je dit het hardst nodig hebt. Laat het niet aan het toeval over en zorg ervoor dat jouw toekomst als zorg-ZZP*er veiliggesteld is met een goede AOV. Het is de investering waard om met vertrouwen en gemoedsrust je werk te kunnen blijven doen.
Past crowdsurance bij jou en welke partij dan?
Bekijk de informatie op Sharepeople of Zelfstandig Ondernemers.